Saša prošao, Antonio ispao

Hrvatski tenisači ostvarili su polovičan učinak prvoga dana turnira. Saša Tuksar svladao je dvostruko bolje rangiranoga Brazilca Andrea Ghema, 191. igrača svijeta, sa 7:6 (4), 6:4, dok je 19-godišnjeg Lošinjanina Antonija Veića u njegovu premijernom nastupu na jednom challengeru pobijedio je Christophe Rochus sa 6:4, 6:3. Upravo će Rochus biti Tuksarov suparnik u drugom kolu.

Bilo je vrlo čupavo, ali tako je uvijek u prvom kolu na turnirima. Ghem je tipični zemljaš i trebalo je dosta “kopati”, odigrati s malo neforsiranih pogrešaka da bi se došlo do pobjede. Sve u svemu, zadovoljan sam, odigrao sam dobar mečkaže Saša Tuksar.

Iskustvo je presudilo. Veić je imao 4:2 u prvom setu, 2:1 i servis u drugom, ali dalje nije išlo protiv Rochusa, koji je 1. svibnja prošle godine bio 38. na svijetu. No, u posljednjih godinu dana ne briljira, potonuo je na 171. mjesto.

– Postojala je velika šansa za dobiti prvi set i tada je meč mogao otići na drugu stranu. Stvarno mi nedostaje iskustva, ovo mi je prvi challenger. Rochus je ipak bio 38. na svijetu, zna kako treba odigrati u pravom trenutku. Upravo mi je to nedostajalo u ovom susretu – kaže Antonio Veić.

Prvoga dana turnir je ostao je bez prvoga nositelja, 103. igrača svijeta Chrisa Guccionea. Dvometraš iz Australije, finalist ATP-a u Adelaideu na otvaranju sezone, izgubio je od Benjamina Ballereta, koji je 305 mjesta slabije rangiran od Australca. U drugom kolu su i dva slovenska kvalifikanta Grega Žemlja i Marko Tkalec, te Ivan Dodig iz Bosne i Hercegovine.

Raspored za utorak

Centralni teren (11 sati): Klec – Mahut, Lacko – Karanušić, Troicki – Ungur, Silva – Cerović (16 sati), Mertinak – Čilić (18).
Teren 4 (12): Muller – Ascione, Jones – Roger-Vasselin, Ascione/Mahut – Klec/Lacko, Haehnel/Lisnard – Scherrer/Zovko.
Teren 8 (12): Haehnel – Koellerer, Fischer/Oswald – Giner/Kidler, Karanušić/Tuksar – Motti/Vico.

Sva Prava Pridržana. | Kontakt | Izjava o privatnosti