Na ATP “Rijeka Open” turniru poznata teniska imena

atpU svibnju 2007. godine u Rijeci će se održati ATP Tour Challenger Series “Rijeka Open”, prvi turnir koji u gradu pod kapom najjače teniske organizacije u svijetu, koji će okupiti poznata teniska imena. Uz Grad Rijeku, potporu turniru dali su i mnogi sponzori, a s jednim od njih, Hypo Alpe Adria Bankom, organizatori tunira potpisali su sponzorski ugovor, pa se turnir sada zove “Croatia Osiguranje Rijeka Open powered by Hypo Alpe Adria Bank”.

Osim potpisivanja sponzorskog ugovora, javnosti je predstavljena i lista natjecatelja, a konferenciji za novinare nazočili su pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Veljko Karabaić, Bruno Grbac iz Tenis kluba Kvarner, vlasnik turnira i marketing direktor Fadi Shalabi iz tvrtke 100% Idea, direktor turnira Veso Matijaš te Kristina Dijaneš Gnjidić iz Hypo Alpe Adria Banke.

Pročelnik Karabaić istaknuo je kako će Grad Rijeka za održavanje ove velike sportske manifestacije iz Proračuna Grada Rijeke izdvojiti 550 tisuća kuna, od čega je 350 tisuća kuna namijenjeno uređenju Tenis centar Marčeljeva Draga. Upravo će se na prostoru tog teniskog centra, čiji je vlasnik Grad Rijeka, od 7. do 13. svibnja održati Rijeka Open turnir.

Iako se turnir ove godine održava prvi put, a u istom tjednu održava pet Challengera koji mahom imaju veće nagradne fondove od riječkog, organizatori su istaknuli kako samo Prag (čiji je nagradni fond trostruko veći od onog namijenjenog za riječki turnir) ima nešto niži cut off od Rijeka Opena. Dakle, challengeri u SAD-u, Njemačkoj i Španjolskoj usprkos dužoj tradiciji imaju niži cut off, odnosno mjesto zadnjeg igrača koji direktno ulazi u turnir na službenoj ljestvici ATP-a od riječkog turnira. Organizatori ističu kako je to potvrda dosadašnjeg kvalitetnog rada na pripremi turnira, kao i obveza da se takav visoki nivo održi do kraja. Prema riječima direktora turnira Matijaša, imena Chris Guccione, Nicolas Mahut, Gilles Muller, Marco Chiudinelli i Roko Karanušić jamče Rijeci tjedan vrhunskog tenisa.

Bruno Grbac, Veljko Karabaić, Fadi Shalabi, Kristina Dijaneš-Gnjidić, Veso Matijaš i Zlatko Horvat

Osim samog tenisa, turnir će Rijeci donijeti niz drugih događanja. Na samim terenima niknut će tenisko naselje u kojem će se posjetitelji moći provesti ugodno vrijeme uz gastronomsku ponudu i predivan pogled na Kvarner ili tokom glazbenih večeri uživati u terasi obasjanoj svjetlošću baklji. Predviđeno je i odigravanje egzibicijskog meča u humanitarne svrhe između dvije hrvatske sportske ikone, a bit će održan i Plavers’ Party na kojem će gosti imati priliku družiti se s igračima.

Organizatori nisu zaboravili niti na najmlađu populaciju. Uz nezaobilazan Kids’ Day koji će biti održan na Korzu, za dječje će grupe biti organiziran i zabavni program na samim terenima gdje će svatko moći upoznati osnove tenisa. Uz to, izlozi gradske uprave na Korzu bit će ukrašeni radovima djece iz vrtića i škola na temu tenisa.

Uz mnoštvo popratnih sadržaja, kvalitetu organizacije i kvalitetu tenisa koju jamče prijavljeni igrači, organizatori su izrazili nadu da će Rijeka Open postati tradicionalna manifestacija.

Sva Prava Pridržana. | Kontakt | Izjava o privatnosti